Bócsán találkoztak a Bács-Kiskun megyei polgárőrök

2016. július 05. 13:42
Bócsán találkoztak a Bács-Kiskun megyei polgárőrök

Tizenhatodik alkalommal gyűltek össze a Bács-Kiskun megyei polgárőrök, ezúttal Bócsán. 

A Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége Bócsán rendezte meg 2016. július 2-án a megyei és a bócsai polgárőrök családi napját. A gyönyörű környezetben, remek időben több mint ezer fő, polgárőr és családtagjaik gyűltek össze a lovastanyán. A hivatalos megnyitó előtt dr. Fekecs Dénes a megyei szövetség elnöke azokat a polgárőröket részesítette emlékérem és oklevél elismerésben, akik legalább 25 éve végeznek önkéntes bűnmegelőző szolgálatot. Bács-Kiskun megyében 158-an vehették át az elismerést. A meggyei elnök köszönetet mondott áldozatos tevékenységükért és kívánt nekik további jó egészséget.

A megyei polgárőr nap Szőke-Tóth Mihálynak, a vendéglátó település polgármesterének köszöntőjével kezdődött el.
Dávid Károly: A migrációs helyzet miatt is számítunk a polgárőrség segítségéreMegnyitójában dr. Fekecs Dénes az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a Bács-kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnöke köszöntötte a nagy számban megjelent polgárőröket, családtagjaikat, megköszönve szolgálatukat, kiemelve a polgárőrök mellett álló családtagok segítő együttműködését. Köszöntötte a rendőrség, a megyei önkormányzat, katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás képviselőit, a megjelent polgármestereket, vendégeket.
Az elnöki megnyitót követően Dávid Károly rendőr dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője köszöntötte a polgárőr nap résztvevőit, nagy elismeréssel szólt a polgárőrség önkéntes bűnmegelőző tevékenységéről, hangsúlyozva, hogy a migrációs helyzet miatt a rendőrségre háruló többletfeladatok során is számítanak a polgárőrség segítségére.

A köszöntőket követően elismerések átadására került sor. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke Polgárőr Érdemkereszt arany fokozata elismerést adományozott:

 • Rausch Sándornak, Bács-Kiskun Megyei közgyűlés alelnökének
 • Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredesnek, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának
 • Arató László rendőr ezredesnek, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány helyettesének
 • Gombár Gábor pénzügyőr alezredesnek, a NAV Bács-Kiskun Megyei Vám- és Pénzügyőrség igazgató helyettesének
 • Ács Sánta Bélának, a Kisszállási Polgárőr Egyesület elnökének.
Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát kapta:
 • Koszóné Figura Mónika, a Balotaszállási Polgárőr Egyesület tagja
 • Dakó Ferenc, a Gátéri Polgárőr Egyesület tagja
 • Tapolcsányi Lajos, a Vagyon és Életvédelmi Polgárőr Egyesület Dunapataj tagja
 • Ifj. Antal István, a Polgárőr Egyesület Tiszakécske tagja
Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozata kitüntetést pedig
 • Gyallai Józsefné, a Polgárőr Egyesület Bátya tagja
 • Fodor István, a Tompai Polgárőr Egyesület tagja
 • Magó János, a Jánoshalmi Önkéntes Polgárőrségi Egyesület tagja
 • és Pomozi Sándor Attila a Polgárőr Egyesület Jakabszállás elnöke vehette át.
Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó ezredes veszi át az elismerést dr. Fekecs DénestőlA Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködésben kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőr egyesületeknek és polgárőröknek adott át jutalmat. Négy település polgármestere ezen a helyen ismerte el polgárőreik munkáját. A Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökségének döntése alapján hat polgárőrtársunk részesült Kiváló Polgárőr Szolgálatért elismerésben.

A hivatalos megnyitót követően a jelenlévő egyesületek főzőversenyen, kötélhúzásban, horgászatban vetélkedhettek, majd az Állampusztai Országos BV Intézet akciócsoportjának tagjai tartottak bemutatót az érdeklődők számára. Az OPSZ Lovas Tagozatának képviseletében az Alsószéktó-Kisfái-Matkó Polgárőr Egyesület lovasai mutattak be lovas karüsszelt. Ezt követően kutyakiképzők szórakoztatták a családi nap résztvevőit. Az érdeklődők megnézhették, kipróbálhatták a BV akciócsoport speciális eszközeit, a rendőrség, a tűzoltóság járműveit, bűnmegelőzési tanácsokat kaphattak. A rendezvénynek helyet adó Vincze Lovarda látványos csikós bemutatóval kápráztatta el a megjelenteket. A program, a fiatalon elhunyt borász, Terbe Marcell polgárőr emlékére második alkalommal megrendezett borverseny, valamint a meghirdetett vetélkedők eredményhirdetésével zárult.
További fényképek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban