Egyeztetés az OPN kapcsán

2018. március 29. 19:57
Egyeztetés az OPN kapcsán

Javában zajlik a XXIV. Országos Polgárőr Nap és VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle szervezése, aminek június 23-án Baja ad helyet.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége úgy döntött, hogy a szervezet 27 éves történetében először Bács-Kiskun megyében, Baján, a Petőfi Szigeten rendezi meg az Országos Polgárőr Napot, melyre mintegy hatezer fő érkezésére számítanak. A rendezvénnyel kapcsolatos előzetes egyeztetésre érkezett Bajára nemrégiben dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, Markos György külkapcsolatokért felelős elnökhelyettes és dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke. A felek megtekintették a lehetséges helyszínt, megbeszélést folytattak Fercsák Róbert polgármesterrel, valamint egyeztettek András István rendőr ezredessel, a Bajai Rendőrkapitányság vezetőjével, Bócsa Barnabással, a Baja Marketing Kft. igazgatójával, továbbá Bokányi Zoltánnal, a Bajai Polgárőr Egyesület elnökével a rendezvény biztosításával kapcsolatban.

Ez alkalommal helyezték szolgálatba a bajai polgárőrök azt a terepjáró gépjárművet, amelyet a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságtól a közelmúltban kaptak használatra, és mostanára ellátták a polgárőrség arculati szabályzatának megfelelő jelzésekkel.