Életet mentettek a kalocsai polgárőrök

2021. január 20. 10:25

Egy életveszélybe került asszonyon segítettek a kalocsai polgárőrök, aki véletlen mérgezés miatt került veszélybe.

20210120-Kalocsa2t polgárőr, Markella Máté és Egri András, a Kalocsai Polgárőr Egyesület tagjai láttak el szolgálatot január 13-án este, amikor egy erősen imbolygó nőre lettek figyelmesek a város egyik utcájában.

- Kalocsán, a Vízmű utcába kanyarodtunk be, amikor megláttuk a nőt. Erősen dőlöngélve ment, azonnal megálltunk és felajánlottuk a segítségünket – idézte fel a történteket Egri András. – A nő zavartan viselkedett, nem nagyon akart velünk beszélni, végül mégiscsak elmondta, hogy gyógyszereket vett be és ivott is rájuk. Most rosszul érzi magát és meg van rémülve. Mi azonnal értesítettük a mentőket, majd a diszpécser összekötött a megyei tevékenységirányítási központtal. Amíg úton volt a segítség, mi megpróbáltuk megnyugtatni a hölgyet, illetve vele maradtunk, hogy biztonságban érezze magát. A mentők percek alatt kiérkeztek és kórházba vitték – mondta Egri András.

A tizennyolc éves Markella Máté egyébként 11. osztályos gimnazista, egyben lelkes fiatal polgárőr is, aki rendszeresen ad szolgálatot.

szöveg: Egri András / Erdős Csaba
fotó: Kalocsai Polgárőr Egyesület