Életmentő a jánoshalmi polgárőr

2019. december 09. 20:12
Életmentő a jánoshalmi polgárőr
2019. december 5-én a jánoshalmi emberek is már a karácsonyi és egyéb üzleti bevásárlásaikat intézték, amikor a 72 éves Horváth Ferenc, jánoshalmi polgárőr megkezdte szolgálatát. A délelőtti bejelentkezése után ő is, az embereket követve az üzletek között járőrözött. Röviddel ezután futva sietett oda hozzá egy helyi hölgyismerőse, Aki izgatottan hívta fel a figyelmét az utca túloldalán egy elektromos rokkantkocsiban ülő emberre, aki láthatóan rosszul lett, már éppen eszméletlenül dőlt ki a szállítójárműből.

Feri bácsi azonnal odarohant hozzá. Látva a helyzet súlyosságát, a beteg hófehér arcát, csukott szemét, azonnal orvost, majd mentőt hívott hozzá! Az orvos és a mentő megérkezéséig elsősegély-nyújtásban részesítette, támogatta és felügyelte a beteget. A mentősök a kiérkezésük után kb. egy óra hosszat küzdöttek a beteg életéért. A stabilizálása után elmondták, több betegség közül az egyik legfontosabb probléma a vércukorszintjének kritikus lecsökkenése volt, ami életveszélyessé tette az állapotát. Mint kiderült, a segítség a legjobb időben érkezett, hiszen a beteg élete 10 percen múlott. Erős lélekjelenlétével megmentette a nála kb. 10 évvel fiatalabb, 62 éves jánoshalmi férfi életét, akit végül kórházba szállítottak. A helyszínre érkező rendőrrel és az egyik helyi lakosú, közös ismerőssel telefonon értesítették a beteg hozzátartozóját. Ezután a jánoshalmi polgárőrtársunk a személy biztonságba helyezése után figyelmét az elektromos rokkantkocsi biztonságára fordította. Az egyik közelben lévő festékbolt tulajdonosát kérte meg a szállítójármű biztonságos elhelyezésére a raktárában.

Feri bácsi gyors reagálásával és azonnali intézkedésével egy rendkívül súlyos beteg ember életét mentette meg. Horváth Ferenc jánoshalmi polgárőr ezzel rendkívüli járőri fegyelmezettségről, emberségről, segítőkészségről tett tanúságot.