Kigyulladt az embercsempészautó

2021. március 05. 07:44
A járőrök kilenc migránst találtak egy járműben az M9-es autópálya Bács-Kiskun megyei szakaszán. Intézkedés közben a kocsi motortere kigyulladt, így a tűzoltókat is riasztani kellett.

Az M9-es autóút 16.400-as méterénél 2021. március 2-án hajnalban a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztályának munkatársai intézkedés alá vonták egy jármű magyar állampolgárságú sofőrjét és utasát. Az ellenőrzés során a kistehergépkocsi zárt rakterében a járőrök kilenc külföldit találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. A rendőri intézkedés közben a teherautó motortere kigyulladt, majd a tűz átterjedt a gépjármű egészére, amely teljesen kiégett. A lángokat a helyszínre érkező tűzoltók megfékezték, az eset során senki sem sérült meg. 

A gyanú szerint a feltartóztatott migránsokat a budapesti illetőségű páros – egy 25 éves nő és egy 19 éves férfi – Nyugat-Európába akarta csempészni, így ellenük – őrizetbe vételük mellett – a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

A határsértőket – akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni – meghallgatásukat követően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.


forrás: Police.hu