Lángolt a szemét Kalocsán

2021. február 23. 22:53

A polgárőrök közbelépésének köszönhetően nem terjedtek tovább a lángok Kalocsa külterületén, ahol hulladék kapott lángra.

20210223-kalocsatuz2- Fojtogató erős füst fogadott bennünket, miután nem sokkal fél tíz után lakossági jelzésre kivonultunk Kalocsa külső részére, a Kertekalja sorra – tájékoztatott a helyszínről Egri András polgárőr. – Az elmúlt napon szintén itt gyulladt ki az illegálisan lerakott kommunális hulladék. Mi azonnal tudtuk mit kell tennünk. Értesítettük a rendőrséget és a tűzoltókat, akik perceken belül a helyszínre értek. Mi a helyszínt biztosítottuk, amíg a katasztrófavédelem munkatársai és megkezdték a lángok oltását – mondta a polgárőr.

A két tűzfészek egymástól körülbelül 10 méterre volt, a műanyag és egyéb hulladék nagy lánggal égett, emiatt a közeli nádas is lángra kapott. Szerencsére a tűzoltók szakszerű beavatkozásának köszönhetően sikerült eloltani a lángokat.
 
Mint azt Egri András elmondta, nem ez az első eset, hogy valaki hulladéklerakónak használja a területet és a nyomokat tűzgyújtással próbálja meg eltüntetni.
 
szöveg: Egri András / Erdős Csaba
fotó: Egri András