Lovardát avattak Lakiteleken

2019. október 01. 18:02
Lovardát avattak Lakiteleken
A lovas polgárőrök fellegvárának számító Lakiteleken avattak lovardát szeptember 28-án.

A Lovas Tagozat megalapításakor az Országos Polgárőr Szövetség és a Népfőiskola Alapítvány együttműködést alakított ki, hogy létrejöjjön és megerősödjön országszerte a lovas polgárőr szolgálati ág. 2012 májusában bejelentésre került az OPSZ Lovas Tagozatának központja a lakiteleki Népfőiskola. 2013-tól az Alapítvány folyamatosan otthont adott és segítette a lovas polgárőrök elméleti képzéseit.

Lovas polgárőrök a lovardaavatón– 2012 májusa óta vártuk már a pillanatot, hogy az akkor megálmodottak és megtervezettek szerint megvalósuljon a Népfőiskola Alapítvány lovardája, amelynek keretében immáron nem csak a lovas elméleti, de a lovas gyakorlati polgárőr lovas képzések is otthonra lelhetnek – mondta dr. Rácz Adrienn, tagozati elnök. – A tagozat életében mérföldkőnek tekintjük a lakiteleki lovarda megnyitását, ez ünnep a közösségünk számára.

A szeptember 28-án megtartott lovarda megnyitóján ott volt mások mellett dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, dr. Nagy István agrárminiszter és Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke is. Az ünnepélyes megnyitón a magas szakmai színvonalú lovas bemutatók sorában az OPSZ Lovas Tagozata is nagy sikerű lovas bemutatót tartott. A közönség számára a lovak és lovasok kiképzettségét mutatták be csapatmozgási és használati feladatokkal, valamint szituációs jelenettel.

Ezt követően dr. Nagy István és Dallos Gyula miniszteri biztos jelenlétében a Kincsem Nemzeti Lovas Programról folyt megbeszélés, amelyet Lezsák Sándor vezetett. Ezt követően Sallay Sándor gr. Széchenyi István emlékérmes lovaglótanár vezetésével nyílt edzéseket tartott az OPSZ Lovas Tagozata, amelyen polgárőrök és érdeklődő civil lovasok egyaránt részt vettek.