Nagyvárosi programindító Baján

2016. július 25. 15:31
Nagyvárosi programindító Baján

Elindult Baján is a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program, miután július 13-án, a városháza Borbíró termében dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőrség elnöke a társszervek képviselőivel közösen aláírta a közbiztonsági és bűnmegelőzési stratégiát.

Baján is elindult a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program. Dr. Fekecs Dénes, a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség elnöke elmondta, 2016-os és 2017-es évekre hirdették meg az akciót.
Véleményünk szerint Baja a kiemelt kategóriába tartozik, ezért indítottuk a programot– mondta az elnök. - A programot a városi bűnmegelőzés hatékonyságának növelése érdekében az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság szervezte a Belügyminisztérium, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, valamint az Aegon Biztosító Zrt. támogatásával. Tapasztalataink szerint a kisebb településeken könnyebb megszervezni a polgárőrséget, de szükség van a szervezetre a nagyobb városokban is, ahol speciális kihívások vannak. Ilyen a nagy tömegeket vonzó rendezvények, de a bevásárlóközpontok és a pályaudvarok is gyakori helyszínei a bűnözésnek.
András István bajai rendőrkapitány kiemelte: fontos a lakosság szubjektív biztonságérzete. – Közösen teszünk érte, hogy tovább javuljon a város közbiztonsági helyzete. Remélem, a lakossági visszajelzések pozitívak lesznek.
A városi polgárőrség vezetője, Bokányi Zoltán szerint minden forint jól jön az egyesületnek. Úgy véli, a támogatás elegendő lesz a plusz feladatok ellátására.
Fercsák Róbert polgármester megköszönte az újabb anyagi segítséget. – A bűnmegelőzés és a közbiztonság fontos a város közösségi életében. A bajai polgárőrök jól dolgoznak, nagy szükség van rájuk. Örömteli, hogy idén terepjárót, kerékpárokat és robogót kapott az egyesület. A polgármesteri keretből 250 ezer forintot utalhattunk márciusban, most pedig újabb anyagi támogatás érkezett a megyei, illetve országos vezetőségtől.

Forrás: baja.hu