Polgárőrök szedtek szemetet

2020. június 22. 19:34
Polgárőrök szedtek szemetet

Felsőcsalános és Felsőszéktó területén szedtek szemetet szombat délelőtt a Kadafalvi Polgárőr Egyesület szervezésében. Az esemény célja a terület megtisztítása és az illegális szemétlerakók beazonosítása volt.  


A Kadafalvi Polgárőr Egyesület szemétszedési akciót szervezett szombaton Kecskemét 13. választókerületének területén. Számos olyan hely van városszerte, ahol az illegális szemétlerakás nagy probléma.

–  A 13. számú választókerület nagy külterületi résszel rendelkezik. Az a tapasztalata az itt élőknek és nekem is, hogy nagyon sok illegálisan lerakott szeméttel találkozunk a természetben. Ez a kettő nagyon nehezen fér össze. Én minden olyan kezdeményezést támogatok, amely ezeknek a megszüntetését célozza meg. Ezzel keresett meg most a polgárőrség, hogy egy ilyen akciót csináljunk – mondta Leviczky Cirill önkormányzati képviselő a helyszínen. Hozzátette: amellett, hogy rendkívül hasznos munkát végeznek, ez egyben jó közösségépítő tevékenység is.

A szemétszedésen a Hirös.hu szerint rajta kívül dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke, valamint a 13-as választókerület tanácsadó testülete is részt vett. Az ilyen események célja, hogy beazonosítsák az illegális pontokat, majd ahol lehetőség van, ott be is gyűjtsék és el is szállítsák a szemetet. Az illegális szemétlerakók kiszűrése és a környezet szépítése érdekében rendszeresíteni szeretnék a hasonló megmozdulásokat.

– A választókerület területén élő civilekkel összefogva egy tervet szeretnénk összeállítani, amiben meghatározzuk, hogy évente háromszor-négyszer fogunk egy-egy nagyobb akciót szervezni, amibe aztán mindenki bekapcsolódhat – magyarázta Leviczky Cirill. Mint az önkormányzati képviselő elmondta: szerinte a 13. választókerületben nagyon aktív civil élet folyik. Múlt héten játszóteret festettek, most pedig ezzel az akcióval próbáltak tenni a környezet szépségéért.

Forrás: Hiros.hu