Szüreti felvonulás polgárőr segítséggel

2017. szeptember 10. 14:50
Szüreti felvonulás polgárőr segítséggel

Nem csak forgalom biztosításával, de a szerepjátékokban való részvétellel is segítették a tiszakécskei polgárőrök az idei szüreti felvonulást.

- Amióta az egyesület működik, vagyis 1990 óta minden évben segítjük a szüreti felvonulást és az azt követő mulatság biztonságos lebonyolítását – mondja László Imre Mihály, a Polgárőr Egyesület Tiszakécske elnöke. – Az egyesület polgárőrei nem csak a forgalom irányításában, az útvonal zárásában vesznek részt, hanem a felvonulásban is részt vállalnak. A felvonuló fogatok felét polgárőrök hajtják és több lovas polgárőr is végiglovagol. Ezen a felvonuláson most 19 polgárőr vesz részt.

Szuetta Béla, mint kisbíró a tiszakécskei szüreti felvonulásonLászló Imre Mihály elmondta még, hogy az egyesületnek 60 tagja van, és büszke arra, hogy az unokája is polgárőr. A technikai felszereltségük megítélése szerint jó, van új autójuk - amit pályázaton nyertek – van kettő kismotorjuk, kettő kerékpárjuk és huszonegynéhány lovuk. Emellett természetesen vannak még vízi polgárőrök is az egyesületben, akik a Tiszán adnak szolgálatot.

Polgárőr szempontból a szeptember 9-én, Tiszakécskén megtartott szüreti felvonulás egyik érdekessége volt, hogy a kisbíró szerepét Szuetta Béla, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának titkára személyesítette meg. 

-wing-