Tyúkólban bujkált a migráns

2020. december 30. 20:19
Nem kis meglepetés érte azt a dunafalvai asszonyt, aki a baromfikat ment megnézni, hiszen a tyúkok mellett egy idegen nyelven beszélő férfi gubbasztott az ólban.
20201230-DunafalvaEgy szolgálatban lévő polgárőr jelentette Dunafalván az egyesület vezetőjének, hogy a település egyik házánál észlelte, amint egy férfi mászik át a kerítésen. A polgárőr tudta, hogy a házban egy idős, egyedül élő asszony lakik, így azonnal tudta, hogy gond van.
 
A polgárőr és az időközben helyszínre érkező Lemle Zoltán, a Dunafalva Polgárőr Egyesület elnöke a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta az ismeretlent.
- Az idős hölgy elmondta, hogy a férfi az udvarán lévő csirkeólból ugrott ki és kezdett el az utca felé menekülni. A férfi hátizsákját nem messze a háztól meg is találtuk. Feltételezhetően a hideg elől húzódott be a férfi a tyúkok közé, nagy valószínűséggel az éjszakát ott tölthette, amíg a háziasszony meg nem zavarta – mondta el Lemle Zoltán elnök.
A férfi csomagját a polgárőrök a kiérkező rendőröknek átadták, akik a hatályos jogszabályok szerint jártak el a férfival szemben.
A polgárőrök ezt követően átvizsgálták a területet további illegális határátlépők után kutatva.

szöveg: Lemle Zoltán / Erdős Csaba
fotó: Dunafalva Polgárőr Egyesület