Új szolgálati járművek Bács-Kiskun megyében

2019. június 26. 21:35
Új szolgálati járművek Bács-Kiskun megyében

A Lada Niva terepjárót a megyei kormányhivataltól vásárolta meg a Kadarfalvai Polgárőr Egyesület, majd újították fel a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szövetség segítségével, valamint magán felajánlásból, összesen közel 1 millió forint értékben. A járművet még decemberben vásárolta az egyesület, majd több alkatrész javítása, illetve cseréje után felmatricázták, július közepén pedig ünnepélyesen bemutatták. Az egyesület eddig is rendelkezett egy szolgálati gépjárművel, de ezzel az összkerékhajtású terepjáróval - azon túl, hogy gyakrabban tudnak majd járőrözni - jelentősen könnyebb dolga lesz a polgárőröknek a környező tanyavilágban, annál is inkább, mivel egy-egy szolgálat során igen nagy területet bejárnak. Az egyesület tagjainak kedvezőek az eddig tapasztalatai a strapabíró Lada Niváról, melyet reményeik szerint még hosszú ideig tudnak használni a göröngyös földutakon.
A kadafalvi polgárőrök rendszeresen szerveznek más polgárőr egyesületekkel összehangolt akciókat a rendőrség munkatársaival együtt, akiknek nagy segítség a polgárőrök helyismerete. Ezekkel az akciókkal nagymértékben növelni tudják a külterületeken élők biztonságérzetét, akik örülnek a gyakori járőrözésnek. A szervezett akciók hatékony eszközei továbbá a szabálytalanul közlekedők, ittas vezetők, betörők, tolvajok elleni fellépésnek is. A kadafalvi polgárőrök múlt télen egy időskorú, vékonyan öltözött ittas férfit találtak az úton fekve, aki nem tudott magáról, őt a polgárőrök mentették meg a kihűléstől.

Június 15-én a Szabadszállási Polgárőrség tagjai is bemutatták új szolgálati autójukat. Az önkormányzat támogatásával a polgárőrök le tudták cserélni a régi, elavult járművüket. Az új autó vásárlását, valamint minden adminisztrációs költségeit teljes egészében fedezte az önkormányzat által nyújtott támogatás.