Bűn- és balesetmegelőzés a gyermeknapon

2018. június 13. 19:39
   Bűn- és balesetmegelőzés a gyermeknapon
Pécsett, Mohácson, Kozármislenyben és Bostán is bemutatókkal kedveskedtek a gyerekeknek a baranyai rendőrök a május utolsó hétvégéjén.

A baranyai megyeszékhelyen az elmúlt évekhez hasonlóan május 26-án az Expo-Centerben tartották meg a városi gyermeknapot, amelyen kicsiknek és nagyoknak egyaránt lehetőségük volt játszva elsajátítani a közlekedési szabályokat. A KRESZ puzzle, a kifestők, a szolgálati járművek, a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság rendőrrobotja és más érdekességek ez alkalommal is nagy sikert arattak a gyerekek körében.
Ugyanezen a napon a mohácsi gyermeknapra is ellátogattak a rendőrök. A Duna Fittnessnél megtartott rendezvényen a rendőrség és a társ rendvédelmi szervek egyaránt többféle programmal készültek a kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kisebbek körében nagy sikert aratott a rendőrautó, rendőrmotor, valamint itt is találkozhattak a rendőrrobottal, amelyet nagy érdeklődéssel szemléltek és próbáltak ki egyaránt. A vízirendészeti eszközök bemutatója, illetve a nyár veszélyeiről tartott előadás a közelgő vakációra tekintettel minden korosztály számára hasznosnak bizonyult. Nagy népszerűségnek örvendett a tenyérnyomat vétel, amelyet a kisgyerekek és nagyszüleik is kipróbáltak. A nagyobb gyerekek és a felnőttek körében az intézkedéstaktikai és a kutyás bemutató aratta a legnagyobb sikert. Aki akarta, a polgárőrőrök jóvoltából KRESZ tanpályán is tesztelhette közlekedési tudását.
A Pécshez közeli Kozármislenyben, a helyi művelődési házban szerveztek programokat, amelyen a gyermekek színezők, KRESZ-horgászat és jelzőtábla kirakó segítségével ismerkedhettek a közlekedési szabályokkal, a felnőttek pedig KRESZ-tesztlap kitöltésével tehették próbára tudásukat.
A nagyobb településeken kívül számos kistelepülésre, így Bostára is ellátogattak a rendőrök, ahol a Pécsi Rendőrkapitányság megelőzési szakemberei a Bostai Roma Nemzetiségi Önkormányzat felkérése alapján vettek részt. A kisgyermekek a program során ügyességi feladatokat oldottak meg, míg a nagyobbak tesztlapok kitöltésével mérhették fel a bűnmegelőzéssel és a helyes közlekedéssel kapcsolatos ismereteiket.
A nagy sikerű rendezvényeken a rendőrök megelőzési szóróanyagokat adtak át az érdeklődőknek, míg a feladatokat legügyesebben teljesítő gyermekek apró ajándéktárgyakat kaptak.

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság