20 éves a baranyai polgárőr szövetség

2015. november 09. 22:22
20 éves a baranyai polgárőr szövetség
Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége. A jeles ünnep alkalmából a szövetségnek zászlót adományozott a Baranya Megyei Önkormányzat. A jubileumi rendezvényre Komlón került sor.
Az október 23.-ai nemzeti ünnep előestéjén, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének fennállása 20. évfordulója alkalmából rendeztek ünnepséget Komlón. A rendezvényen Nagy Csaba, a Baranyai Megyei Önkormányzat elnöke a két évtizedes teljesítmény elismeréseként, megbecsülésük jeleként csapatzászlót adományozott a megyei polgárőr szövetségnek. A zászlót Zámbó Péter megyei elnök vette át.

Polics József, Komló polgármestere köszöntőjében Tóth Tibor, dr. Túrós Ándrás és Zámbó Péter a csapatzászlóvalmegtiszteltetésnek nevezte, hogy 2015-ben már második alkalommal rangos polgárőr rendezvénynek lehet házigazdája Komló. Megtiszteltetés, hiszen a polgárőrök önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül végzik tevékenységüket, családjuk rovására. Példaként kellene állítani őket a magyar társadalom több tagja, több csoportja számára – hangsúlyozta a komlói városvezető.

Csizi Péter országgyűlési képviselő elégedettségét fejezte ki, hogy a Polgárőrség Magyarországon és a megyében egyre szervezettebben működik, s mára már a fiatalokat is soraiba fogadja. Különös büszkeséggel tölt el, hogy külföldről is érdeklődnek a hazai Polgárőrség iránt, hiszen valójában a polgárőrök ma a Hungarikum részét képezik – hangsúlyozta a politikus.

Nagy Csaba, a megyei önkormányzat elnöke köszönetet mondott a megyében tevékenykedő közel 2700 polgárőrnek, akik legdrágább lehetőségét áldozzák fel életüknek, az időt – amit más emberek biztonságának védelmére fordítanak.

Elismerést ad át dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetaség elnöke Komlón Zámbó Péter, a megyei polgárőr szövetség elnöke szerint a csapatzászló adományozása a polgárőrök iránti bizalom és a helyi hatalmak elismerésének legmagasabb foka. Köszönetét fejezte ki a 20 éves áldozatos, szabadidőben végzett tevékenységért, amely az 56-os forradalom szellemiségét és a rendszerváltás pozitív üzenetét hordozza.

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke köszöntőjében Komlót a Polgárőrség fellegvárának, bázisának nevezte. Köszönetet mondott a sikondai Országos Polgárőr Nap lebonyolításáért, amely az OPSZ Elnökségének értékelése szerint a legsikerültebb, legtartalmasabb, leghangulatosabb rendezvénye volt a Polgárőrségnek. Elismerését fejezte ki az önzetlenség és a felelősségvállalás terén a megye polgárőreinek, amellyel hozzájárultak ahhoz, hogy a polgárőrséget a civil szervezetek „királynőjének” nevezik. A 25 éves szervezet utolsó éveit a Polgárőrség „Aranykorának” nevezte, ezen időszakban ugyanis olyan kormányzati és belügyminiszteri segítséget kapott, amely példa nélküli a szervezet életében.

A jubileumi rendezvényen elismerések átadására is sor került, ahol a nyáron Sikondán megrendezett XXI. Országos Polgárőr Nap szervezésében, lebonyolításában résztvevőket jutalmazták.

Forrás: Komlói Újság, fotó: Rákos Ildikó