A vírus mellett a határvédelem sincs elfelejtve

2020. március 23. 20:46
A rendőrséggel közös határvédelmi akcióban vettek részt március közepén, Baranya megyében a polgárőrök. 

Drónt is bevetettek a hatáárellenőrzéskor a Baranya megyei polgárőrök2020. március 14-én 10 órától 15 óráig a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Siklósi Rendőrkapitányság és a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének Határvédelmi Tagozat polgárőr állománya közösen Drávaszabolcson, a határ mentén, határvédelmi gyakorlatot hajtottak végre.
A védelmi gyakorlat elsődlegesen a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége Határőr Tagozatával, az illegális migrációval érintett területek ellenőrzésére került sor. Az akcióban 15 polgárőr egyesületből 26 polgárőr vett részt.  A kutatásban a Polgárőr Légi Felderítő Szolgálat drón pilótái is részt vettek kettő drónnal.

Gránátot találtak a határ mentén a polgárőrökAz ellenőrzés célja a Siklósi Rendőrkapitányság illetékességi területén az illegális migrációval legveszélyeztetettebb területeinek átfogó ellenőrzése, továbbá megelőző intézkedésként a migrációval eddig nem érintett szakaszok csatlakozási részének ellenőrzése a migrációs főirányról történő esetleges átterelődés kiszűrése, megakadályozása érdekében. Az ellenőrzés során Pankotai Gábor a Nagytótfalui Polgárőr Egyesület tagja 2 háborús gyalogsági gránátot talált, amelyet azonnal jelentett a tűzszerészeknek. Az akció végén dr. Garamvári Gábor r. ezredes a Siklósi Rendőr kapitányság vezetője mindenkinek megköszönte az áldozatos munkáját és arra kérte a határvédelmi tagozat polgárőreit, hogy a közeljövőben, ha lehetőségük van, akkor minél több ilyen ellenőrzésben vegyenek részt.