Akadályverseny fiataloknak

2019. június 10. 21:36
Akadályverseny fiataloknak

Idén június 6-án ismét megrendezték a Szebényi Polgárőr Egyesület tagjai a hagyományos akadályversenyt a Véméndi Általános Iskola felső tagozatos tanulói részére. A versenyre a négynapos erdei iskola keretében került sor az orfűi Barátság Kulcsos-ház és tábor területén.

Az 50 fiatal hat állomáson mérhette össze tudását a polgárőrség, és azzal kapcsolatos tevékenységekben. A feladatok állításában és értékelésében részt vettek a polgárőrséggel együttműködő szervezetek képviselői is.
Szebenyi gyerekek a bűn- és balesetmegelőzési táborbanA szebényi polgárőrök a házigazda orfűi polgárőrök segítségével először egy drogprevencióval kapcsolatos feladatot adtak a gyerekeknek. Felmérték tudásukat a megelőzés területén, és kipróbálhatták a szimulált droghatást az úgy nevezett részeg- illetve drogszemüveg segítségével. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai egy lakóház makettet hoztak, és a gyerekeknek ezt kellett különböző biztonsági berendezések használatával biztonságossá varázsolniuk.
Nem maradt ki a feladatállításból a Baranya Megyei Vöröskereszt szervezete sem, ott elsősegély-nyújtási illetve újraélesztési tudásukat tesztelhették a diákok. A fizikailag leginkább megterhelő feladatot a Baranya Megyei Hadkiegészítő Parancsnokság katonái nyújtották a gyerekeknek. Az akadálypályán volt kötélmászás, kúszófolyosó, aknamező, lőszeresláda és sebesültszállítás. Pihenésképpen a Duna Dráva Nemzeti Park munkatársa várta a csapatokat az erdőben, ahol a védett növények és állatok ismeretéből kellett számot adniuk.
A Véméndi Önkéntes Tűzoltó Egyesület aktuális tudnivalókkal, a túrázás és tűzgyújtás szabályaival fogadta a csapatokat. Ezután egy speciális mentési feladatott kellett ellátniuk, feltételezett füstben, vakon, rádióirányítás segítségével.

(Forrás: Szebényi Polgárőr Egyesület)