Alapismereti oktatás és vizsga Siklóson

2020. június 30. 08:55
Alapismereti oktatás és vizsga Siklóson
A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége 2020. július 28-án Siklóson tartott alapismereti oktatást és vizsgát a járás új polgárőrei részére.  

Az oktatáson 58 fő jelent meg, hogy elsajátítsa a polgárőrség alapismereteit Fuksa Ágnes elnökhelyettes és Szilágyi Omer rendőr főtörzszászlós előadásaiból. Az új polgárőrök megismerhették meg a Polgárőrség történetét, fejlődési szakaszait, a polgárőrrel szemben támasztott követelményeket, jogait és kötelezettségeit, a polgárőrség fő tevékenységi területeit. A hallgatók az oktatás keretén belül szituációs gyakorlaton is részt vehettek, ahol lemodelleztek több olyan eseményt, amellyel a valóságban is találkozhatnak. A gyakorlatok után tesztlap kitöltésévél vizsgáztak az új polgárőrök a frissen szerzet tananyagból.
Wilkesz Edward rendőr főtörzszászlós a Baranyai Motorkerékpáros Polgárőr Egyesület elnöke az Egységes Digitális Rádiótávközlő Rendszer üzemeltetési rendjét, valamint a szolgálatellátás során alkalmazott rádióforgalmazás szabályait ismertette, bemutatta az EDR rádiót, annak funkcióit, gyakorlati használatát, alkalmazási lehetőségeit. Tájékoztatást adott a csatornák kiosztásáról és azok választási lehetőségeiről, illetve beszélt a forgalmazás során betartandó szabályokról.

Az oktatást követő vizsga sikeresnek mondható, hisz a vizsgázók több mint hetven százaléka kapott kiváló minősítést.