Áldozatok Napja Pécsett

2016. március 11. 12:43
Áldozatok Napja Pécsett

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „Áldozatok Napja” elnevezéssel tartotta 2016. február 21-én 10 órai kezdettel, a Pécs Plázában a bűncselekmények áldozatainak emlékéhez kapcsolódó figyelemfelhívó rendezvényét.

A programok iránt érdeklődőket egész napos „Házhoz megyünk” vagyonvédelmi roadshow várta, amelyben biztonságtechnikai és személyvédelmi kvízműsor mellett a főkapitányság megszólaltatta az áldozatsegítéssel foglalkozó együttműködő partnereit is. Ilyen volt a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége, a Közterület Felügyelet, a Baleset megelőzési Bizottság és más támogatók. A gyerekeket színes és érdekes gyermekprogramokkal várták a rendezvény szervezői. Volt kifestő, puzzle, ujjlenyomat vétel, kisebb-nagyobb ajándékok.
Tájékoztató roadshow-n a Baranya megyei Polgárőrség A betörésvédelmi bemutatók alkalmával a szakemberek a biztonsági fóliák vagyonvédelmi és balesetvédelmi hatékonyságát hangsúlyozták. A folyamatos programok mellett a betörésvédelmi tesztek helyes megfejtői között értékes ajándékok találtak gazdára. A rendezvény teljes időtartama alatt három alkalommal volt gépjármű illetve ablaküveg betörés imitáció. Ezek közötti időben az Aegon által biztosított speaker a közreműködő szervezetek, közöttük kiemelve a Polgárőrséget, bemutathatta tevékenységét a színpadnál, valamint a kiállító részeken meg lettek szólítva a kiállításban, járőrözésben részt vevő polgárőrök és természetesen az érdeklődő civil lakosság is. Részükről az érdeklődés sokszínű volt, a polgárőrség szerepétől a polgárőrséghez való csatlakozásig mindenféle kérdés elhangzott, melyre a felkészült polgárőr lányok tudtak választ adni. A BMPESZ egy mobil bemutató standdal volt jelen, mellyel népszerűsítettük a Polgárőrséget. Emellett a Road show ideje alatt polgárőr járőrök voltak a Pécs Plaza parkolóban és a Vásártér területén is. Összesen 18 fő, akiknek a járőrtársa 6 iskolai közösségi szolgálatos diák volt, akik információs szóróanyagokkal illetve áldozat védelmi tanácsokkal látták el Pécs lakosságát. A lakosság körében a hirtelen nagyszámú polgárőr létszám, mely kertvárosra nem jellemző, nagyon pozitív benyomást tett, több alkalommal is dicsérő szavakkal illették a járőröző polgárőröket és járőrtársként lévő diákokat is.