Baranyai polgárőrök a PPG bajnokságon

2016. június 28. 21:23
Baranyai polgárőrök a PPG bajnokságon

2016. június 22 és 26 között került megrendezésre a Gödöllői Siklóernyős Napok elnevezésű rendezvény, melyen a Polgárőrség színeiben Baranya megyéből Prosszer Mihály ppg pilóta és oktató, illetve Hoyck Balázs ppg pilóta (navigátor) vettek részt, nem is akárhogyan.

 

A motoros siklóernyős repülés napról-napra népszerűbb Magyarországon, és a hazai pilóták létszáma megalapozta azt az igényt, hogy megtartsák a hátimotoros siklóernyővel történő repülés hazai versenyét, vagyis PPG Nemzeti Bajnokságot. A mágikus jelentőségű Szent Iván éjszakájának illetve az azt övező 3 napnak nagy a jelentősége, hisz a nyári Napfordulóhoz világszerte világi és egyházi ünnepek kapcsolódnak, mivel ekkor van az év legrövidebb éjszakája.

Prosszer Mihály és Hoyck Balázs a PPG Nemzeti bajnokságonA Gödöllői Siklóernyős Napokon résztvevő siklóernyős polgárőröknek a verseny alatt különböző feladatokat kellett megoldaniuk. Felszállás után a térképen kijelölt pontok felett kellett elrepülniük és a 21 pont közül kellett minél többet felkeresniük úgy, hogy átrepüljenek a kijelölt pont, például templom, útkereszteződés felett. Itt a Baranya megyei polgárőrök 11 felkeresett és pontosan megrepült céllal második helyet szerezték meg.
Második feladatként minden versenyző meghatározott mennyiségű, jelen esetben kilenc liter üzemanyagot kapott és a felszállás után a térképen kijelölt háromszögrepülést kellett teljesíteniük, majd pontosan visszaérkezniük. Persze lehetőleg a legnagyobb sebességgel, hiszen a pontosság mellett itt az idő is számított. Ennél a feladatnál 19 perc háromszögidővel és 7,64 kilométer teljesítésével az első helyet szerezték meg!
Végezetül következett az úgynevezett Nirvana ügyességi verseny, ahol feladatként egy 2 méter magasságú rudat kellett repülés közben érinteni, majd 50 méter magasságból fakockát kellett dobni a kettő méter átmérőjű körbe illetve 100 méter magasságban be kellett repülni egy 10 méter átmérőjű kör fölé, majd a motor leállítását követően kellett leszállni minél közelebb a kör közepéhez úgy, hogy a teljes megálláskor elfoglalt pozíció számított. A polgárőrök itt is jól teljesítettek, ugyanis harmadikak lettek.

A polgárőrök sikeréhez hozzájárult az is, hogy az eszközöket, a szállítást és az üzemanyagot a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége és a Kökényi Polgárőr Egyesület biztosította.