"Biztonságos Óvoda 2016" Somogyapátiban

2016. május 19. 13:53
Óvodásokat oktattak a biztonságos közlekedésre, az utakon való helyes viselkedésre május 18-án a nagykozári polgárőrök.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével nemrégiben hirdette meg a Biztonságos Óvoda pályázatot melynek elsődleges célja, hogy az óvodásokat felkészítsék a biztonságos közlekedésre. Ennek érdekében az óvodák, óvodapedagógusok közlekedésbiztonsági szakmai támogatásában vesznek részt mások mellett a polgárőrök is.
Május 18-án a Nagykozári Polgárőrség tagjai keresték fel az óvodát Somogyapátiban, ahol Szilágyi Omer, a Pécsi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka – aki egyben a Nagykozári Polgárőrség aktív tagja – beszélt a kicsiknek a KRESZ alapjairól, a közúton való helyes és biztonságos viselkedésről, valamint hogy mire kell figyelniük. Emellett megtanította azt is, hogy a kicsik baj esetén kihez fordulhatnak segítségért, kiben bízhatnak meg.

Fuksa Ágnes, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége elnökhelyettese - aki maga is tevékenyen részt vett az óvodások tanításában - elmondta, hogy megyei szövetség eddig is fokozott figyelmet fordított a gyermekek biztonságának fokozásáért, így most is örömmel vállaltak részt a programban. Összesen 10 óvodát keresnek fel és tartanak foglalkozást a program keretén belül. Kiemelte, a Nagykozári Polgárőrség már évek óta végez a településükön az óvodásokkal közösen forgalomlassító akciókat, ahol a lassan hajtó sofőrök ajándékokat kapnak a gyermekektől. Fuksa Ágnes még hozzátette: A Somogyapátiban megtartott óvodai oktatás nagyon jó hangulatú volt és örömmel láttuk, hogy nevelők, gyerkőcök egyaránt élvezettel vettek részt az interaktív feladatok megoldásában, a játékos tanulásban.