Év végén figyeljünk házi kedvenceink védelmére!

2021. december 27. 14:50
Az idén szilveszterkor szabadon lehet értékesíteni és felhasználni a különböző pirotechnikai eszközöket. A szilveszterre szánt pirotechnikai eszközöket kizárólag december 28. és 31. között lehet megvásárolni az erre kijelölt árusítóhelyeken.
20211227-kutyatuziA kutyák nagy része fél a dörgéstől, a tűzijáték és petárda hangjától. Szilveszter környékén, állandóan visszatérő probléma, hogy hogyan óvjuk meg kedvenceinket és ne szaladjanak világgá a rémülettől.

Az óévet búcsúztató éjszaka a legtöbb kisállat életében egy rendkívül stresszes alkalom. A tűzijáték okozta félelem miatt évről évre kutyusok százai tűnnek el. Megfelelő óvintézkedésekkel azonban könnyebbé tehetjük ezt a napot kedvenceink számára.

Legjobb amit tehetünk, hogy egy biztonságos és csendes átmeneti kuckót biztosítunk számára, hogy átsegítsük a szilveszteri ijedelmeken. Erre alkalmas lehet egy nagyobb fürdőszoba vagy egy zárható garázs is, ahol a kutya komfortosan érezheti magát. Fontos továbbá, hogy ha tisztában vagyunk azzal, hogy a szőrmók nem bírja a stresszt, maradjunk vele otthon, így kevésbé lesz traumatikus számára az este. Mindig ellenőrizzük, hogy a kiválasztott hely valóban biztonságos-e a kutya számára, vagyis nincs olyan tárgy vagy felület, amitől megsérülhet. Zárjuk el a lehetséges menekülési útvonalakat vagy vegyük fontolóra a kisállathotel lehetőségét!

Ha  még is megszökne  a házi kedvencünk vagy kóbor kutyát találunk ne essünk pánikba. Keressük fel a helyi polgárőr egyesületet akik már rendelkeznek a kutyákba behelyezett csip olvasására alkalmas eszközökkel.

forrás: BMPSZ