Irodát avattak Szászváron

2018. június 10. 20:52
Irodát avattak Szászváron
Polgárőr irodát adtak át 2018. május 18-án, Szászváron.

Réder Péter elnök a köszöntő beszédében elmondta, hogy 1995-ben alakult meg a Szászvári Polgárőr Egyesület, melynek most 22 fő polgárőr tagja van. Mint mondta, egy olyan nyitott működést szeretnének megteremteni, hogy az iroda ajtaja mindig legyen nyitva a szászvári lakosok előtt.
Dr. Váczi István rendőr ezredes a Komlói Rendőrkapitányságtól elmondta, hogy a rendőrség mindig is stratégiai partnernek tekintette a polgárőrséget mert a rendőrök nem lehetnek minden időben mindenhol, de a polgárőrség időnként kitölti ezt az űrt és olyan segítséget add a rendőrségnek amivel azokat az eredményeket  amint 2017-ben a Komlói Rendőrkapitányság kimagasló eredményeket ért el a polgárőrség közreműködésével.
Cseh László a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke pedig nagyon dicséretes dolognak nevezte a rendőrség, a polgárőrség és az önkormányzat, mint három pillér, egy helyen található. Leginkább azért, mert a feladatok közösek, és csak közösen lehet azokat végrehajtani.
Deák Imre a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének alelnöke és Komlói járás koordinátora örömét fejezte ki és nagy örömmel jött Szászvárra, hogy egy ilyen szép iroda helységet sikerült létrehoznia a Szászvári Polgárőr Egyesületnek. Nagy örömnek titulálta, hogy a lakosság és az egyesület közötti kapcsolat nagyon jó. Ezt bizonyítja az is, hogy az irodát és a berendezési tárgyakat különböző szászvári lakosok adták össze. Nagyon lényeges, hogy a közbiztonság jó legyen a településen, ehhez elengedhetetlenül szükséges a lakosság és az egyesület közti jó kapcsolat.