Járőrverseny volt Baranya megyében

2019. október 26. 19:45
Járőrverseny volt Baranya megyében
A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége 2019. október 19-én rendezte meg a XIII. Baranya Megyei Járőrversenyt Kökényben, ahol a Baranya megyei polgárőr csapatok a szakmai tudásukat és rátermettségüket mérték össze.

Baranya megyei polgárőrök töltik ki a tesztlapot az idei járőrversenyenIdén is komoly feladatokkal várták a 2 fős csapatokat.  A reggeli gyülekező 7.30-tól volt a Kökényi tó partján ahol egy finom reggelivel várták az érkezőket. 9 órakor Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége elnöke köszöntötte a megjelent társzervek képviselőit és a versenyre nevezett 15 polgárőr csapatot. Röviden ismertette a versenyszabályokat és mindenkit megkért arra, hogy próbálja meg a legjobb tudását adni a versenyhez, vegye komolyan a feladatokat és ami nagyon fontos, hogy senki ne törje össze magát.
Máli Júlia, Kökény polgármestere köszöntötte a megjelenteket és nagyon örült annak, hogy a település adhatott idén helyet a rendezvénynek. Minden csapatnak jó versenyzést kívánt.

Az idén a megszokottól eltérő volt a verseny, mert a versenyzőknél nem lehetett rádió és mobiltelefon sem. A verseny elején a csapatoknak egy polgárőr alapismereti totót töltöttek ki, majd térképpel indultak el a társzervek által felállított állomásokhoz, ahol elméleti illetve ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk. Baranya megyei polgárőrök az idei járőrverseny egyik állomásánA szép időben és a csodálatos tájban gyönyörködve a versenyzők olykor nehéz vagy épp váratlan feladatokkal kellett szembenézniük 9 állomáson keresztül. Például tűzoltási, KRESZ totó, gépkocsivezetés, honvédségi terepgyakorlatok, lövészet, vízből kimentett fuldokló újraélesztése, gépjármű feltörők elfogása, pincében rekedt ember kimentése, csempészek tettenérése, időkapcsoló programozás és biztonsági eszközök elhelyezése. A feladatot adó társszervek megítélése szerint erős, pörgős, kihívásokkal teli versenyprogramot sikerült összeállítani, mely versenyszámokat a résztvevő egyesületek az esetek túlnyomó többségében sikeresen, kiemelkedően eredményesen oldottak. A versenyzők fogékonyak voltak a feladatokra.

Az állomásokat adó szervezetek kiemelték, hogy a polgárőr állomány képzettsége jobb mint a megelőző években, fontos azonban az, hogy a megszerzett ismereteket tovább mélyítsék, gyakoroljanak és tanuljanak, hogy a való élet egyre erősödő kihívásainak jól meg tudjanak felelni.