Közlekedésbiztonsági képzés Baranyában

2021. október 14. 07:56
Október elején Pécsen, a Hotel Laterumban rendezték meg a Baranya és Tolna megyei polgárőr vezetők közlekedésbiztonsági képzését.
20211014-baranyakepzesCseh László a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket. Külön köszöntötte Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornokot, Baranya Megye rendőrfőkapitányát, Dr. Molnár Ernő r. alezredest a a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztályának vezetőjét, Horváth Róbertet, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettesét, dr. Szilák Mihályt, az OPSZ  Felügyelő Bizottság elnökhelyettesét és Bertáné Wingert Erzsébet r. őrnagyot, a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkárát, majd röviden ismertette a képzés programját.

Hováthr Róbert az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese tájékoztatott a Polgárőrség aktuális helyzetéről, a társadalmi körülményekről, a sikerekről és dicséretekről, a közeljövő lehetséges veszélyeiről és problémáiról, a Polgárőrség jövőjéről, küldetéséről, kilátásairól.

Dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, Baranya megye rendőrfőkapitánya tájékoztatott a megye közbiztonsági helyzetéről, a rendőrségi baleset-megelőzési éves program végrehajtásáról. A Polgárőrség és a rendőrség együttműködésének tapasztalatairól. A rendőrség elvárásait a rendőr-polgárőr közös szolgálatok során. Dr. Molnár Ernő r. alezredes beszámolt Tolna megye közbiztonsági helyzetéről, a baleset-megelőzési éves program végrehajtásáról. A Polgárőrség és a rendőrség együttműködésének tapasztalatairól.

Bertáné Wingert Erzsébet r. őrnagy, a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára beszélt a „Fehér könyv” fő célkitűzéseiről, mint stratégiai dokumentumról, az “Egy Iskola – Egy Polgárőr” programról. Tájékoztatott Baranya és Tolna megye baleseti helyzetről, a rendőrség 2021. évi baleset-megelőzési programjáról. A KRESZ főbb és változó szabályairól, az új közlekedési szabályokról.forrás: BMPESZ