Közös szolgálat a megelőzés jegyében

2020. július 02. 20:15
Közös szolgálat a megelőzés jegyében

Motoros polgárőrök segítik a rendőrök munkáját a Szentlőrinc külterületéhez tartozó zártkerti ingatlanoknál.   A Szigetvári Rendőrkapitányság Szentlőrinci Rendőrőrsének és a helyi polgárőr egyesületek hatékony együttműködése több éves múltra tekint vissza, amely a közbiztonság mellett az állampolgárok szubjektív biztonságérzetében is meghatározó tényező a városban. Kiemelkedő aktivitásukkal a polgárőrök markáns szerepet vállalnak a közterületi bűnmegelőzésben, de a közös jelenlét a közlekedés biztonságának fenntartását és javítását is szolgálja.
Szentlőrinc külterületéhez tartozó szőlőhegyeken, zártkerti területeken ezentúl a Szentlőrinci és a Királyegyházai Polgárőr Egyesület motoros polgárőrei segítik a rendőrök munkáját, amely elsősorban a terménylopások és a présházbetörések megelőzését célozza.

Kérjük, hogy az időszakosan látogatott zártkerti, valamint szőlőhegyi ingatlanában ne hagyjon nagyobb értékű szerszámokat, azokat tárolja zárt helyen! A hétvégi - vagy présházaknál érdemes rendszeresen ellenőrizni a zárakat, a lakatokat, hogy meggyőződjön azok sértetlenségéről. A modern biztonságtechnikai berendezések szerepe egyre fontosabb, hiszen gyakran a látványuk is elriaszthatja a hívatlan vendégeket. Egy mozgásérzékelő, egy térfigyelő kamera segíthet távol tartani a tolvajokat! 

Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság