Magas rangú elismerés az OPSZ alelnökének

2016. augusztus 24. 22:09
Magas rangú elismerés az OPSZ alelnökének
Az Államalapító Szent István Király ünnepe és Drávaszabolcs 800 éves évfordulója alkalmából kihelyezett megyei ünnepséget tartott augusztus 2-án a Baranya Megyei Önkormányzat és Drávaszabolcs Község Önkormányzata. Az ünnepségen elismerést adtak át Zámbó Péternek, az OPSZ alelnökének. 

A díszünnepség részeként a magas színvonalú bűnmegelőzés területén végzett polgárőr tevékenységéért valamint az oktatói, kutatói és szakmai szervezetekben végzett munkájáért a Kitüntető Díjat adományozta Nagy Csaba, a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése elnöke Zámbó Péternek.  
Magas rangú elismerést vesz át Zámbó Péter, az OPSZ alelnökeA gyűlésen elhangzott, hogy Zámbó Péter 2010-től az Országos Rendőr-főkapitány kiemelt főtanácsadója, főkapitányi biztos, ezredesi rendfokozatban. Szervezője volt az Önkéntes Határőrmozgalomnak, több tudományos tevékenységet folytató civil szervezet munkájában tevékenyen részt vesz, az Országos Polgárőr Szövetség Tudományos Tanácsának is tagja. 2014 óta a Baranya Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi tagja 2006-tól, 2010-től szakmai alelnök. Szakmai felkészültségével kiérdemelte a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét és a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet, valamint számos önkormányzati és szolgálati kitüntetésben, elismerésben részesült. Innovatív, szakmai megújulásra kész szakember, aki folyamatosan fejlesztette tudását. Vállalta a kihívásokat, amelyek vezetőként hárultak rá. Munkája során precizitást, felkészültséget tanúsított, és ezzel érdemelte ki az elnöki különdíjat.

Nagy meglepetés volt számomra – mondja Zámbó Péter – nem tudtam róla, azt se tudom kinek jutott eszébe. Nagyon örülök az elismerésnek, és megerősített abban, hogy ugyan nyugdíjba megyek, de tovább kell folytatni. Tovább kell folytatni, érdemes, mert az emberek bizalmát fejezi ki ez az elismerés.

Zámbó Péter még hozzá tette: Külön öröm volt számomra, hogy a Drávaszabolcsra kihelyezett megyei közgyűlésen sok régi ismerőssel találkozhattam. Drávaszabolcs határ menti település, a Dráva mellett fekszik, és én több mint három és fél évtizedig ott szolgáltam, mint határőr.