Még a drónokat is bevetették a polgárőrök

2019. augusztus 03. 13:19
Még a drónokat is bevetették a polgárőrök
Egy eltűnt személy felkutatását segítették a polgárőrök Drávaszabolcson. Nagy erőket vetettek be a polgárőrök és a rendőrök, mert felmerült, hogy az illető a sebes sodrású Drávába esett.

2019. július 31-én  kapta a riasztást a Kiskassai Polgárőr Egyesület, a Vásárosdombói Polgárőr Egyesület és a Drávaszabolcsi Polgárőr Egyesület a rendőrségtől, hogy Drávaszabolcson eltűnt egy ember, és kérték a polgárőröket, hogy segítsenek az eltűnt személy megtalálásában.
Az akkori információk szerint a 68 éves siklósi férfi néhány napja kerékpárral indult el otthonából, ám azóta nem találják. A férfi hétfő délelőtt távozott ismeretlen helyre otthonából, Máriagyűd irányába. A tűzoltóság előtt még látták az illetőt a jellegzetes biciklijével eltekerni, de azóta semmit sem tudni róla.  Kerékpárját megtalálták a híd lábánál, ezért a keresés elsősorban a Dráva folyó és annak partjára irányult. A kutatásban a polgárőrség két drónt is bevetett, az egyiken még a hőkamerát is használták.  A keresésben a rendőrség irányítása alatt  a katasztrófavédelem munkatársai is részt vettek, akik búvárokkal is keresték az eltűnt személyt.
Sajnos még mindig nem találtak meg az illetőt, így a polgárőrök a keresést továbbfolytatják.