Megállapodtak

2019. április 15. 20:46
Megállapodtak
A TÖOSZ Baranya megyei szervezete és a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége 2019. március 28-án, Biztonságos Észak-Hegyhát előadás keretein belül együttműködési megállapodást írt alá Alsómocsolád polgármestere, a TÖOSZ Baranya megyei vezetője Dicső László és Cseh László a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége elnökével.

Cseh László és és Dicső László fognak kezetAz összefogás a térség bűnmegelőzési stratégiájának fontos része. A Lépés-Váltás program keretében megrendezett eseményen a helyiek megismerkedhettek a megye, térség közrendjében, közbiztonságában részvevő szervezetekkel és vezetőikkel. Az előadáson Oletics Károly rendőr alezredes siklósi rendőrkapitány, Cseh László a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége elnöke, Oppé László a Baranya Megyei Bűnmegelőzési Tanács titkára és Csirke Csaba rendőr alezredes ismertették a bűnmegelőzéssel kapcsolatos információkat. Balogh Anikó szakértő, aki elkészítette a Biztonságos Észak-Hegyhát bűnmegelőzési stratégiáját mutatta be az elkészült pályázati munkát. A stratégia kitért arra is, hogy milyen fontos a helyi civil szervezettel, a Polgárőrséggel az együttműködés, hiszen a helyi közrend és közbiztonság egyik alappillére. Kitért arra is, hogy még van feladat, mivel az Észak-hegyháti mikrotérség 5 települése közül csak 3 községben működik szervezett polgárőri tevékenység.
Az előadások után csoportos foglalkozások keretében moderátorokon keresztül a jelenlévők (polgármesterek, egyesületek vezetői települési lakosok vendégek) ötletekkel, javaslatokkal, előremutató kérdésekkel járultak hozzá a megvalósítás gyakorlati kérdéseihez.