Megvolt az első távmotorozási gyakorlat

2020. szeptember 07. 14:04
Megvolt az első távmotorozási gyakorlat
Újabb mérföldkő az OPSZ Motoros Tagozat életében, szeptember első hétvégéjén megtartották az első Távmotorozási Gyakorlatukat.   

Az összesen ötvenkettő motorosból álló csapat összetétele vegyes volt. A motoros polgárőrökön kívül, négy megyéből érkeztek motoros rendőrök és honvédségi motorosok is. A csapat reggel 9 órakor találkozott Siófokon. A 4-5 fős csapatoknak tájékozódás, csapatban motorozás volt az elsődleges feladatuk, amihez egy megadott útvonalon kellett teljesíteniük a 265km-es távot.
Motoros polgárőrökAz útvonalat egy kvízjáték szerű lapon kapták meg a kollégák – mondja Egresi Péter, az OPSZ Motoros tagozatának elnöke. – A motorosoknak így megkellett fejteniük az ebéd, vacsora, illetve a szállás helyszínét is. Siófokról az út először Gödre vezetett, majd az ebéd után a csapatok becsatlakoztak az Orfűn éppen zajló Akadálymentes Nap programjaiba, ahol nagy feltűnést keltett az ötven egyenruhás motoros. Onnan Magyarbólyra hajtottak, ahol a vacsora előtt rövid záróbeszédek után mindenki átvette a gyakorlat végrehajtását igazoló oklevelet és egy kis ajándék matricát.

A vacsora után egy kis meglepetésként Egresi Péter elnök és Cseh László, a tagozat elnökhelyettese bemutatta a Motoros Tagozat számra egyedileg készített érmét, mely a legmagasabb szakmai elismerésük lesz. Ennek az érmének legelső példányát együtt adták át Fenyvesi András rendőr alezredesnek, aki nagyon sokat segített a program létrejöttéért.