Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért

2020. szeptember 28. 09:22
Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért
Az Agrárminisztérium támogatásával, az OPSZ és BMPESZ szervezésében “Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért” címmel a Polgárőrség társadalmi szemléletformáló kampányt indított.
Az Agrárminisztérium támogatásával, az OPSZ és BMPESZ szervezésében “Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért” címmel a Polgárőrség társadalmi szemléletformáló kampányt indított, melynek 2020. évi szezonzáró fóruma 2020. szeptember 11 -én került sor a Pogányi Repülőtéren.

A program záró konferenciájára szeptember 11-én került sor a pogányi repülőtéren. A színes proramokat felvonultató rendezvényen az Agrárminisztérium, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara és a szakmai szervezetek vezetőitől kaphattak téjékoztatást a konferencia résztvevői a parlagfű elleni védekezés fontosságáról és aktuális eredményeiről, illetve a drónok alkalmazásáról és jogi hátteréről.

Parlagfűnemtesítési projektzáróA rendezvény házigazdájaként Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetégének elnöke köszöntötte a vendégeket, ezt követően pedig Fuksa Ágnes OPSZ környezetvédelmi alelnök ismertette a “Polgárőrök a Parlagfűmentes Településekért” programját.
Dr. Tarcali Gábor, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara elnöke a növényvédelem fontosságáról, a legújabb precíziós technológiákról és a Smart megoldások használatáról tartott előadást. Külön kitért, a drónok alkalmazására a növényvédelem területén. Cseh László a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetégének elnöke légi felvételeken. ismertette a parlagfüves területek fő jellemzőit előfordulási területeit.

A téma kapcsán Török Ágnes repülésbiztonsági elemző, képzésvezető, a Légtér.hu Kft. a Repülő és Légisport Szövetség Jogi és Szabályzatalkotási Bizottság vezetője beszámolt a pilóta nélküli légi járművek légtérbe integrálásának lehetőségeiről és repülésbiztonsági hatásairól. Beszélt a drónokra vonatkozó egységes EU-s szabályrendszer bemutatásáról.

Külön érdekessége volt az eseménynek, hogy bemutatkozott a polgárőrség légi szolgálata, felvonultatva a rendelkezésre álló technikai eszközöket. A technikai bemutató keretében a résztvevők személyesen is megtapasztalhatták a repülés élményét és kipróbálhatták a siklóernyővel és girokopterrel történő parlagfű felderítés formáját.

Szöveg és fotó: BMPESZ

Az esemény videó beszámolójáért kattintson!
Fuksa Ágnes tv interjú


Kattintson a képgalériáért!
Fuksa Ágnes