Polgárőrökkel megerősített határvédelem Baranyában

2019. november 20. 15:40
Polgárőrökkel megerősített határvédelem Baranyában

Baranya megyei polgárőrök is részt vettek a hétvégén a Rendőrség szervezésében tartott háromnapos rendkívüli határvédelmi akcióban, melynek célja az illegális bevándorlás visszaszorítása volt. Baranya megyéből azon belül is a Mohácsi és a Siklósi járásból összesen 60 fő vett részt a megerősített határvédelmi feladatokban.

Szombaton a polgárőrök önállóan végeztek feladatokat a határ mentén, vasárnap a Rendőséggel és Honvédséggel közösen járőröztek és határvédelmi feladatokat láttak el a Mohács és Drávaszabolcs közötti határszakaszon.
polgárőrök segítik a határvédelmetA baranyai polgárőrök a tudásukat és minden technikai eszközüket bevetve vettek részt az akcióban, ami között több hőkamera, zsaru-CAR rendszámfelismerő eszköz és hőkamerás drón is szerepelt. Polgárőreink nem csak a határátkelőn segítették a Rendőrség munkáját, hanem a határ menti településeken ellenőrző pontokat hoztak létre. A rendszámfelismerő eszközt Mohácson és Drávaszabolcson is bevetették a polgárőreink, amin most is fennakadt egy-két szabálytalan autós.

Hőkamerás drónt is bevetnek a határvédelembe a Baranya megyei polgárőrök- Lovas polgárőreink is részt vettek a határvédelmi akcióban melyben a Nagybudméri Polgárőr Egyesület és a Tenkes Lovas Sport, Hagyományőrző és Polgárőr Egyesület vett részt. Feladatuk a zöldhatár ellenőrzése és bejárása volt - adja hírül Zóka Benjámin, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének sajtóreferense. - Nagy szerepe volt a korai szürkület beállta után a hőkamerás drónnak mellyel a magasból nagyobb területet lehet fel hő térképezni. A drónnal való terület ellenőrzést több határ menti sávban alkalmazták a Baranya megyei polgárőrök. Több hőkamerát is bevettettek a polgárőrök a határ mentén.

A jelentős létszámnak köszönhetően egy hatékony határvédelmi ellenőrzést hajtottak végre a polgárőrök.