Telefonos applikáció a közbiztonságért

2016. március 16. 21:56
Telefonos applikáció a közbiztonságért

A közbiztonságot elősegítő telefonos applikációt mutattak be Pécsett, ami a polgárőrök munkáját is segítheti.

2016.03.10. került megrendezésre a "Kezedben a Biztonságod" okos-telefonos applikáció bemutatása Pécsett, melyen a város, a Rendőrség, a Közterület Felügyelet mellett a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége is képviseltette magát.
A bemutatón elhangzott, hogy a Városvédő alkalmazás első ízben Pécs városában indul, mely működésképes diszpécserszolgáltatással vagy a nélkül is. Az applikáció nyújtotta megelőzési feladatokhoz - a maga lehetőségeivel - a Polgárőrség is csatlakozott, mely bele illik az Országos Polgárőr Szövetség által nemrégiben meghirdetett Nagyvárosi Bűnmegelőzési Programba.
A rendezvényt követően a polgárőrök és a fejlesztők között megbeszélésre került sor, ahol egyeztették, miként tudják a polgárőr feladatokat és célokat az alkalmazásba integrálni.
A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége képviselői reményüknek adtak hangot, amikor megfogalmazták mihamarabb szeretnék nem csak Pécsett, hanem a kistelepüléseken is a riasztásokat a Polgárőrség segítségével helyileg kezelni. A fejlesztők nyitottak arra a kérdésre, hogy kimondottan polgárőr felülettel is rendelkezzen az alkalmazás.

Az applikáció ingyenesen letölthető.