Újra van polgárőrség Pogányban

2015. május 07. 20:26
Újra van polgárőrség Pogányban
Pogányban 2006-ig volt jól működő polgárőr szervezet, viszont a lelkesedés elmúlt, így az aktivitás sem volt már a régi. Most Pogány lakói úgy gondolták újra kell éleszteni a polgárőrséget, ezért nemrégiben megalakult a Pogány Biztonságáért Polgárőr Egyesület.

2015. május 01-én, a polgárőr igazolványok átvételével megkezdte működését a Pogány Biztonságáért Polgárőr Egyesület. Az ünnepségen a települést Dragovácz Ágnes polgármester, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségét Zámbó Péter megyei elnök, a Rendőrséget pedig Tóth Gábor rendőr főtörzs-zászlós képviselte, de természetesen ott volt a Pécsi Járás polgárőr koordinátora Cseh László is.

Zámbó Péter külön köszöntötte a polgárőröket és Dragovácz Ágnes polgármestert is, aki az önkormányzat maximális támogatásáról és bizalmáról biztosította az újonnan alakult egyesület tagjait és reményét fejezte ki, hogy az együttműködés sikeres és szoros lesz.

Az ünnepség keretén belül Szabó Rudolf, az egyesület elnöke átvette Zámbó Pétertől a 43 darab fényképes polgárőr igazolványt, és ezzel már meg van a törvényi lehetőségük arra, hogy önkéntes munkájukkal segítsék a Pogányban élők mindennapjait, fokozzák a lakosság szubjektív biztonságérzetét.