Zöldülő baranyai polgárőrség

2020. november 18. 13:41
Megérkeztek Baranya megyébe azok az elektromos robogók, amelyek az Országos Balesetmegelőzési Bizottság által biztosított forrásból kerültek beszerzésre.

20201118-BaranyaRobogo22020. november 18-án vehette át a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége az elektromos meghajtású robogókat a forgalmazótól.

- A robogók a megyei szövetséghez érkeztek meg, majd a megfelelő polgárőr arculati elemekkel történő ellátást követően kerülnek végleges szolgálati helyükre, az egyesületekhez. A robogók fel vannak készítve a járőrfeladatokra, így akár azonnal is bevethetők lesznek a COVD járvány során ellátott feladatokra, illetve a korlátozó intézkedések betartásának ellenőrzésére – mondta el Cseh László megyei elnök.

A vezető hozzátette, ezekkel az eszközökkel a „ZÖLDÜLÉST” is megkezdte a baranyai polgárőrség, így a polgárőrség feladatai között szereplő környezetvédelem is nagyobb hangsúlyt kap a szolgálatellátás során. Ezekkel az eszközökkel a járőrfeladatok során a belvárosi részek légszennyezéséhez nem járulnak hozzá a polgárőrök, emellett azokon a területeken is megmutatják hasznukat, ahol eddig a járműves szolgálatellátás nem volt megoldható – például a természetvédelmi területeken. Így itt többször tudnak megjelenni a polgárőrök egy szolgálat alatt, megerősítve ezzel az adott terület közbiztonságát.

szöveg: Cseh László / Erdős Csaba
fotó: BMPESZ