Évet zártak a polgárőrök Kötegyánban

2016. április 01. 12:10
Évet zártak a polgárőrök Kötegyánban

Március 26-án este, a helyi Művelődési Házban tartotta meg évértékelő közgyűlését Békés megye legnagyobb létszámú polgárőr egyesülete a Kötegyáni Polgárőrség, ahol megtudhattuk, sikeresnek tekintik a tavalyi évet.

Tímár József elnök a szakmai beszámolójában elmondta, hogy a kitűzött célt sikerült megvalósítaniuk, különösen a közterületi járőrözést, illetve a külön meghatározott feladatokat. Elmondta még, hogy a település rendezvényinek biztosítási feladataiban is részt vállaltak, természetesen a rendőrséggel együttműködve. Több esetben hatósági tanú feladatot is elláttak. Tanév kezdetekor az „Egy Iskola, Egy Polgárőr” programban is feladatot láttak el. A település önkormányzatával nagyon jó a kapcsolatuk, ennek köszönhetően jelentős támogatást kaptak. A Sarkadi Rendőrkapitányság és a Kötegyáni Határrendészeti kirendeltség munkatársaival is jó együttműködő kapcsolatuk van. Részletesen ismertetésre került a szolgálatban töltött órák. Összességében 31717 órát töltöttek szolgálatban az egyesület tagjai az elmúlt évben. Az elnök megfogalmazta, hogy sokat tettek a lakosság szubjektív biztonságérzetének növeléséért, és talán ennek is köszönhető, hogy Kötegyán bűnügyileg Békés megye legbiztonságosabb településének számít.
A hozzászólásokat Nemes János, Kötegyán polgármestere nyitotta meg. Az idei évben is az önkormányzat támogatásáról biztosította a polgárőröket, akik települési szinten nagyon sokat tesznek a közbiztonságért és élvezik a civil szervezetek közül a lakosság legnagyobb támogatását. Elismeréssel lehet szólni az önzetlen munkájukért, köszönet érte minden polgárőrnek. Gombos Tibor rendőr őrnagy is megköszönte a polgárőrök munkáját, tolmácsolva Auer György rendőr ezredes, a Sarkadi Rendőrkapitányság vezetőjének jókívánságait. Szintén elismeréssel szóltaz elmúlt évben végzett közös szolgálatokért Stir Mihály rendőr alezredes, a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség vezetője. Gyarmati Sándor és Tímár József közösen ad át elismerést a kiemelkedően teljesítő kötegyáni polgárőrnek.Megköszönte az egyesület tagjainak, hogy segítséget nyújtottak a HRK- nak, és nyomatékosította, a migránshelyzetből adódó feladatok várhatóan idén is fokozódnak, amiért továbbra is számít a polgárőrök együttműködő készségre. Dicsérte és megköszönte a Kötegyáni Polgárőrség 2015. évben végzett munkáját Hegedűs Attila rendőr alezredes, a Biharugrai Határrendészeti Kirendeltség vezetője, Wéber Csaba rendőr alezredes, a Gyulai Határrendészeti kirendeltség vezetője, Szűcs Zoltán rendőr alezredes, a Kötegyáni Határrendészeti Kirendeltség részéről, valamint Sztancs József címzetes tűzoltó alezredes, a Sarkadi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke.
Gyarmati Sándor
, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke elismerő szavait fejezte ki és mint kiemelte, a beszámolók is azt mutatják, hogy egy nagyon jól működő polgárőr egyesületet a Kőtegyáni Polgárőrség. Örömének adott hangot, hogy nagyon sok fiatallal rendelkezik az egyesület, majd további munkájukhoz sok sikert kívánt.

Ezután elismerések, jutalmak átadására került sor melyet Gyarmati Sándor és Tímár József közösen adott át.