Két szolgálat a falu biztonságáért

2021. február 20. 21:17

Almáskamaráson a polgárőrök mindent megtesznek azért, hogy ne csak a koronavírus-járvány terjedését csökkentsék, hanem a bűnelkövetéseket is megakadályozzák.

20210220-KoczanferencA kis, Békés megyei településen, Almáskamaráson Koczán Ferenc egyesületi elnök tíz társával segíti szűkebb hazájában a közbiztonság megszilárdítását, a koronavírus elleni küzdelmet. Napközben a járványhelyzet enyhítésén dolgoznak, este a közterületeken aktív járőrözéssel végzik bűnmegelőzési munkájukat.

- A szoláglatot két részre bontottuk – mondta el Koczán Ferenc, az Almáskamarási Polgárőr Egyesület elnöke. - Délelőtt azok a polgárőrtársaim vannak szolgálatban, akik szabadidejükben tudják segíteni a faluban élő idősek mindennapjait a vírushelyzetben. Bevásárolnak, gyógyszert szállítanak ki, segítenek eljutni az orvoshoz. Este pedig a kijárási korlátozás ellenőrzését folytatjuk, emellett aktívan részt veszünk a bűnmegelőzési munkában. A rendőrséggel közösen, de önállóan is adunk szolgálatot, de nagyon sokszor kérik a körzeti megbízottak, hogy polgárőr is segítse őket a feladatellátásban. Emellett kivesszük a részünket a házi karanténok ellenőrzéséből is – mondta el az elnök.

Koczán Ferenc hangsúlyozta, a két szolgálat bevezetését a munkafolyamatok összetettsége indokolta. Akik délelőtt dolgoznak polgárőrként, azok már nem mennek este és éjjel szolgálatban. Szerencsére meg tudják ezt oldani a jelenlegi létszámmal. Emellett örömmel számolt be arról is, hogy a polgárőrség elismertsége és tisztelete kiemelkedő a faluban, az elmúlt időszakban többen is jelezték, szeretnének csatlakozni ehhez az önkéntes munkához, a polgárőrséghez.

szöveg: Erdős Csaba
fotó: APE