Lovas polgárőr szemle

2021. október 05. 22:14
A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 2021.október 3-án lovas polgárőr szemlét rendezett Békéscsabán.
20211005-bekesilovasnapA békéscsabai Laurinyecz-tanya adott otthont az I. Megyei Lovas Polgárőr Szemlének. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szabó Zsuzsanna a Békés Megyei Lovasszövetség volt elnöke, Lipták István a BMPSZ FEB. elnöke.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, gratulált Pécsi Krisztina – Liker Zsanett párosnak, akik Szilvásváradon megrendezett IX. Polgárőr Lovasszemle és Szakmai Napon elnyerték a vándorkupát, hiszen az ő párosuk teljesítette a legjobban a versenyt. Pólókat és ajándékcsomagokat adott át a kiemelkedő tevékenységet végző lovas polgárőröknek és a segítőnek (Pécsi Krisztina, Liker Zsanett, Laurinyecz Terézia Krisztina és Kiss Eszter). Dr. Prozlik László is köszöntötte a jelenlévőket és ismertette a I. Megyei Lovas Polgárőr Szemle célkitűzéseit: csapatépítés, tapasztalat át adás, tudás gyarapítás.

Nehéz terepen mozogni, nagyobb távolságot átlátni - ezek a legfontosabb előnyei a lovas szolgálatnak, melyet állandóan gyakorolni kell. A kiépített pályán kezdetét vette a feladatok gyakorlása.

A feladatok gyakorlása után hangulatos bemutatóval szemléltették a polgárőrség lovasainak szolgálati napjait, extrém feladatokat, speciális szolgálati szituációkat mutattak be, melyhez hozzájárult a rendőrség járőrszolgálata és Pataki Balázs kutyás polgárőr bemutatója.

 szöveg és fotó: Virág István