Mindenhol ott vannak a békési polgárőrök

2016. október 10. 20:29
Mindenhol ott vannak a békési polgárőrök
Szüreti felvonulást, kerékpártúrát és a szokásos Őszi Vásár főzőversenyét biztosították a békési polgárőrök.

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is megrendezték a Szüreti Mulatságot Békésben. A lovas és hintós felvonulás Békés város utcáin vonult végig, ahol az érdeklődőket számos ponton néptánc bemutató, kalácskínálás és borkóstoló fogadta. A rendezvényt a Békés Városi Rendőrkapitányság rendőreivel és a Békési Polgárőrség Közhasznú Szervezet polgárőrei biztosították.

Mint ahogy a szeptember 22-i autómentes napon megtartott kerékpártúrát is. Az Európai Mobilitási Hét keretében kerékpártúrát szervezett Békés Város Önkormányzata. Minden résztvevő a célba érkezés után ajándékot és elismerő oklevelet kapott. Díjazták a legbiztonságosabb, a legzöldebb és a legjobban feldíszített kerékpárokat.

Október 2-án pedig a hagyományos Őszi Vásárt biztosították, amin paszulyos ételek készítésére hirdettek meg főzőversenyt. A Békési Polgárőrség KHSz. tagjai a rendezvény biztosítása mellett részt vettek a főzőversenyen is, amin Palóc levesükkel az első helyezést érték el -közölte Virág István, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége sajtóreferense.