Összefogás az idősek segítéséért

2015. február 09. 18:25
Összefogás az idősek segítéséért
Bűnmegelőzési témájú előadás polgárőröknek a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság az idősek biztonságának erősítése érdekében egy programot dolgozott ki, melynek megvalósítását a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatja. „A szépkorúak biztonságáért, hogy a szépkor valóban szép kor legyen” című kezdeményezés részeként a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya speciális képzést szervezett az idősekkel rendszeresen kapcsolatba kerülő szervezetek munkatársai számára. A polgárőröket, szociális gondozókat, ételkihordókat, tanya- és falugondnokokat, halászati őröket, mezőőröket, közterület felügyelőket a rendőrség szakemberei tájékoztatják az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekről és ismertetik számukra az aktuális bűnmegelőzési információkat.  Az együttműködés célja, hogy az idősek szélesebb körben kapjanak korszerű tanácsokat, illetve segítséget abban az esetben, ha jogsértés áldozatává válnak.

Polgárőrök figyelik a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által szervezett előadástAz első képzési napon, 2015. február 7-én a Békéscsabán és környékén működő polgárőr egyesületek tagjait Tóth László r. őrnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság osztályvezetője és Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke köszöntötte. Ezt követően előadást tartott Telekné Furák Mónika r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője, valamint Medgyesi István r. őrnagy, a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója. A résztvevők egy füzetet is kaptak, melyben a rendőrség szakemberei összefoglalták a különböző helyzetek, jelzések kezelésére vonatkozó legfontosabb információkat, illetve a bűncselekményekkel, szabálysértésekkel kapcsolatos tudnivalókat.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával az időseknek is készített olyan tájékoztatókat, melyekben az áldozattá válás megelőzése érdekében megfogalmazott tanácsok mellett a rendőrség elérhetőségei is szerepelnek. Ezeket a kiadványokat a rendőrség az idősekkel rendszeresen kapcsolatba kerülő szervezetek munkatársainak segítségével terjeszti.

 
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság