Polgárőr oktatás Dánfokon

2016. szeptember 19. 15:41
Polgárőr oktatás Dánfokon
Háromnapos oktatást tartottak a polgárőr egyesületi vezetők részére szeptember 01-04 között a Békésben, a dánfoki Üdülőközpontban.

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 2016. szeptember 1-től 4-ig tartott háromnapos oktatást tartott Békésben, a Dánfoki Üdülőközpontban az egyesületi vezetők részére. A továbbképzést  Izsó Gábor, Békés város polgármestere nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, hogy a polgárőrök munkájára feltétlen számítanak, ám a polgárőr munkához hozzá tartozik a folyamatos képzés, tanulás, a már megszerzett tudásismeret felfrissítése is, amihez ezen továbbképzés sikeres lebonyolításához Békés város önkormányzata hozzájárult. Dr. Lukácsi Krisztina a Békés Megyei Kormányhivatal főigazgatójának általános helyettese is méltatta a Békés megyei polgárőröket és hangsúlyozta az állam és a polgárőrök szoros kapcsolatát. A rövid köszöntők után azonnal elkezdődtek az előadások. Először György Sándor rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa beszélt a határrendészeti tevékenységről, az államhatár őrzéséről, rendjének fenntartásához szükséges feladatokról. Őt követte Gyulai András rendőr alezredes, aki a Rendőrség és a Polgárőrség közötti munkakapcsolatról, a lakosság biztonságérzetét növelő intézkedésekről, illetve a rendőr-polgárőr közös járőrszolgálatokról tartott tájékoztatót. Pardi Ildikó rendőr alezredes az iskola Rendőre programról, Telekné Furák Mónika rendőr alezredes pedig az áldozat- és vagyonvédelemről, a drogprevencióról beszélt érdekfeszítően.
Másnap Kiss András tűzoltó ezredes, tűzoltó tanácsos, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese tartott izgalmas előadást a katasztrófavédelem alapismereteiről, akit Hajdú Gábor tűzoltó alezredes követett. a Békés Megyei Védelmi Bizottság képviselőjeként a Védelmi Igazgatás rendszeréről, szerepéről, valamint a Védelmi Igazgatóság és a Polgárőrség kapcsolatáról tartott ismertetőt. A második napi előadássorozatot Lipták István, a Békés Megyei Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke zárta, aki az FEB szerepét és az ellenőrzések tapasztalatait, tanulságait foglalta össze a továbbképzés hallgatóinak.
A harmadik nap délelőttjén Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnöke segített újra összefoglalni az az előző két napon elhangzottakat, majd közösen megbeszélték a még nyitott kérdéseket.

A megyei polgárőr vezető hasznosnak, szükségesnek és építő jellegűnek minősítette a háromnapos képzést, mert – mint mondta – sok mindenről tudtak beszélni, sok mindent tudtak őszintén megbeszélni.