Szupermaraton polgárőr biztosítással

2018. június 12. 19:23
Szupermaraton polgárőr biztosítással
2018. június 2-án, szombaton elrajtolt a 21. Békéscsaba - Arad - Békéscsaba Szupermaraton népes mezőnye, mely vasárnap délután tért vissza a megyeszékhely főterére. A mezőnyt több mint 1500 lelkes amatőr, félprofi és profi versenyző, köztük futók, görkorisok és kerékpárosok alkották.

Békés megye alapvetően kerékpáros megye. Rengetegen kerekeznek, s ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén rekordszámú kerékpáros vágott neki a Békéscsaba – Arad – Békéscsaba Szupermaratonnak, és teljesítette két nap alatt a kettőszáz kilométeres távot. A bringásoknál a mezőnyében ott volt a 87 éves félkarú debreceni nyugdíjas postást, a Hajós Alfréd díjas Novák Ferencet is, aki eddig valamennyi szupermaratonon rajthoz állt. Az idősek mellett egészen fiatal kerekezők, 8-10 éves gyerekek is voltak a versenyzők között. A kerékpáros mezőny járműparkja igen változatos volt. A milliós értékű verseny- és túrakerékpárok mellett volt, aki velocipéddel, cruiserrel, fekvő bringával, sőt Camping kerékpárral vágott neki a nagy megmérettetésnek. A legextrémebb járgány a bringo hintó volt.
A futók mezőnyében, egyéniben tízen álltak rajthoz, valamint összesen huszonnégy öttagú váltó nevezett. A mezőkovácsházai maratonisták csapatát gyerekek alkották, akik remekül teljesítették a versenytávot.
A 21. Szupermaraton teljes útvonalát két napon keresztül a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége 10 tagegyesületének több mint 100 fő polgárőre biztosította.