Bűnmegelőzési akcióban a polgárőrök

2016. május 15. 13:12
Bűnmegelőzési akcióban a polgárőrök
A lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése céljából közös bűnmegelőzési akcióban vettek részt május 7-én a Sajókazai Rendőrőrs munkatársai és a környező település polgárőr egyesületeinek polgárőrei.
Tavaly ősszel a Jákfalvai Polgárőr Egyesület által szervezet Bűnmegelőzési Konferencián fogalmazódott meg a kazincbarcikai járás polgárőr egyesületei részéről, hogy közösen és szorosabban működjenek együtt a bűnmegelőzés területén. Tóth János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség Kazincbarcikai Járás koordinátora, ezt a kérést kiemelten kezelte és megszervezte a bűnmegelőzési akciót.
Az ellenőrzés kiemelten Sajókazán volt, de a rendőrök és a polgárőrök a környező községekbe is elmentek. Így többek közt Sajóivánkán, Vadnán, Múcsonyban, Szuhakállóban is feltűntek. A Sajókazai Rendőrőrs 5 fővel, a polgárőr egyesületek (Jákfalva, Múcsony, Felsőkelecsény, Sajókaza, Felsőnyárád, Berente, Szuhakálló, Kazincbarcika, Bánhorváti, Izsófalva) 32 fővel és 9 polgárőr autóval képviseltették magukat.

A lakosság részéről több pozitív visszajelzés is érkezett, gondolataikat meghallgatva és feljegyezve értékes információkra és tapasztalatra tettek szert a bűnmegelőzők. A bűnmegelőzési akció folytatódni fog a járás eddig kimaradt területein - közölte Hladon Sándor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.