Fél milliót érő dohány a hátsó ülésen

2015. február 05. 17:53
Fél milliót érő dohány a hátsó ülésen

 A településén átutazó személygépjárműből több mint negyedmázsányi, adózatlan eredetű vágott dohányterméket talált a boldvai körzeti megbízott és az őt segítő polgárőrök.

Az Edelényi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja 2015. február 4-én 19 órakor Boldván, a helyi polgárőrökkel végrehajtott járőrszolgálata során egy településen áthaladó személygépjárművet vont kontroll alá.

A járműben utazók ellenőrzése során a település rendőrének szemet szúrt, hogy a gépkocsi utasterének hátsó részét lepedővel takarták le. A körzeti megbízott kérdésére a gépkocsivezető azonnal közölte, hogy neki semmi köze az egészhez, mert ő csak sofőr. A jármű utasa azonban elmondta, hogy a letakart holmi az ő tulajdona, korábban a piacon vette a kétzsáknyi vágott dohányterméket.

Illegális vágottdohányt talált egy közúti ellenörzés során a rendőr polgárőr járőrpárAz intézkedés alá vont személyeket – K. Tibor 40 éves szendrőládi, valamint B. József 37 éves szendrői lakosokat - további eljárás lefolytatása érdekében a körzeti megbízott előállította az Edelényi Rendőrkapitányságra.

A rendőrhatóság az érintettek ügyét a szükséges adategyeztetést követően átadta az ügyben hatáskörrel rendelkező Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság munkatársainak.

Az adóhivatal munkatársainak visszajelzése alapján a feltalált és lefoglalt, több mint 25 kilogramm tömegű, ismeretlen eredetű dohányszármazék piaci értéke közel félmillió forintra tehető.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság