Közbiztonsági értekezlet Mezőcsáton

2015. május 15. 07:55
Közbiztonsági értekezlet Mezőcsáton

A Mezőcsáti Polgárőr Egyesület irodájában tartották meg április 22.-én a Mezőcsát és Tiszaújváros járás területén működő polgárőr egyesületek vezetői és a terület rendőrkapitányság képviselői közös bűnmegelőzési és közrendbiztonsági értekezletét.

Az eseményen jelen volt Siposné Horváth Anita Ágnes Mezőcsát polgármestere, a rendőrség részéről Sipos József rendőr őrnagy, a Mezőcsáti Rendőrőrs vezetője, Gabura Ákos rendőr főhadnagy, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályvezetője, Schmidt Zoltán rendőr százados, a B-A-Z. Megyei RFK közrendvédelmi osztály, továbbá Vascsák Róbert rendőr hadnagy, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársa is. A Polgárőrség részéről: Kotta István Járási koordinátor, Csótka Mihály a Mezőcsáti Polgárőr Egyesület elnöke, Kállai László a Tiszakeszi Polgárőr Egyesület elnöke, Kalóz Attila az Ároktői Polgárőr Egyesület elnöke, Farkas János a Szakáldi Polgárőr Egyesület elnöke, Kazai József a Hejőbábai Polgárőr Egyesület elnöke és Tóth Gyula a Tiszaújvárosi Polgárőr Egyesület elnöke.

Hasznos észrevételek és tanácsok hangzottak el mind a rendőrség és a polgárőrség részéről. Megvizsgálták, hogy az elmúlt időszakban hogyan működött egyes településeken a közös szolgálat. Mind a két fél fontosnak tartja a rendőr-polgárőr közös járőrszolgálatot, ezért a jövőben törekedni fognak, hogy több alkalommal legyen együttműködés a rendőrök és polgárőrök közt.

Az értekezleten szó esett a közeledő nyári idegenforgalmi idényről is, és ennek közös felkészülési feladatairól.