Közlekedésbiztonsági verseny Miskolcon

2019. június 14. 23:50
Közlekedésbiztonsági verseny Miskolcon

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség június 7-én a megyében tevékenykedő polgárőr egyesületek tagjai részére megrendezte a megyei Közlekedésbiztonsági vetélkedőt.

A megnyitón Csóra György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszöntötte a megjelenteket. Beszédében elmondta, hogy ha valaki polgárőr lesz, akkor három kritériumnak kell megfelelnie. Fontos, hogy elhivatott legyen, hogy hiteles legyen, és hogy szakmailag jól felkészültek legyenek a polgárőrök. A versenyen elméleti és gyakorlati tudásukat is be tudják ma bizonyítani a polgárőrök.
Dr. Lovassyné Németh Mária rendőr alezredes, rendőrségi tanácsos a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára köszöntőjében kiemelte a helyes és a biztonságos közlekedés fontosságát. Több, az elmúlt időszakban történt balesetet is megemlített, s felhívta a polgárőrök figyelmét, hogy miért is fontos a biztonságos közlekedés.
A polgárőrökre ezután több izgalmas elméleti és gyakorlati feladat várt. A verseny KRESZ, műszaki, polgárőr szakmai (OPSZ alapszabály), elméleti, valamint vezetéstechnikai részből állt. Az első elméleti teszteken összesen hetvenöt kérdés várta a polgárőröket a fentebb említett témakörökben. A vezetéstechnikai gyakorlati feladatokra már az időközben ideiglenesen felállított tesztpályán került sor. Az országos versenyen szeptemberben Gédl Antal és Elek János képviseli majd Borsod-Abaúj-Zemplén Megyét.
Csóra György köszönetet mondott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottságnak és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságnak a verseny támogatásáért és a szervezésében való részvételért.