Közrendvédelmi akció Ózdon

2016. június 26. 21:59
Közrendvédelmi akció Ózdon
Négyórás, kiemelt rendvédelmi akció zajlott június 23-án Ózd és térségében. A Rendőrség, a Polgárőrség és a városi rendészet munkatársai a peremkerületekben és a hétvégi házas övezetekben járőröztek, hogy visszaszorítsák a bűneseteket.
A rendvédelmi akció az Ózdi Rendőrkapitányság belső udvarán megtartott eligazítással kezdődött 2016. június 23-án. A beosztásokat és az ellenőrzésre váró területeket Kocsis István, a Közrendvédelmi és Határrendészeti osztály vezetője, valamint dr. Abu Kamar Ata, az Ózd és Térsége Polgárőrség vezetője közölte az érintettekkel. Ilyen jellegű akciót régóta terveztek már az együttműködő szervek, de csak most, a Polgárőrség új terepjáró autóinak bevonásával tudták megvalósítani.
- Mi napi kapcsolatban vagyunk a rendőrséggel, a rendészekkel, minden héten van személyes egyeztetés köztünk. Itt beszéljük át azokat a feladatokat, ahová nekünk meg kell jelennünk, ahová embert kell irányítanunk - mondta dr. Abu Kamar Ata, az Ózd és Térsége Polgárőrség vezetője.

Az autókba egy rendőr és két-három polgárőr ült be és indult a nekik kijelölt területre. Feladatuk elsősorban nem bírságok kiszabása volt, a járőrök a bűnmegelőzésre, figyelemfelhívásra helyezték a fő hangsúlyt.
- Egy ilyen összehangolt, közös akciót követően az eredményeket közösen értékelik majd a rendőri, a rendészeti vezetők, valamint a polgárőr egyesület vezetője. Ezt követően határozzák meg azt az irányvonalat, amelyet a későbbiekben követnünk kell - nyilatkozta dr. Molnár Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.
Az ellenőrzés során a peremkerületekben éppúgy járőröztek az egyenruhások, mint a hétvégi házas övezetekben. Négy óra leforgása alatt jártak Sajóvárkonyon, Táblában, a Falu térségében, Somsályon és a Bíben-völgyben is.