Megküzdenek az árvízhelyzettel is

2020. október 19. 10:34
Megküzdenek az árvízhelyzettel is
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében a polgárőrség szorosan együttműködve a rendőrséggel és más társszervezetekkel, együtt közreműködnek az árvíz sújtotta területeken élők zavartalan ellátásában és fenntartják a közbiztonságot.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a közmű-szolgáltatás és az ott élők ellátása zavartalan - számolt be a Police.hu hírportálon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

 A megyében már csak Kiskinizs volt elzárt település, de 2020. október 17-én este a Hernád apadása miatt újra személygépjárművel is elérhető. A Hernád áradása miatt a 3609-es számú út 4. kilométerszelvényénél a Sajólád felől Bőcsre bevezető útszakaszt lezárták, ezért a Bőcs településen átívelő Hernád híd korábbi lezárása miatt „belső” Bőcs elzárt településrész lett.

A rendőrök folyamatosan közreműködnek a településen élők ellátásában, és fenntartják a közbiztonságot, amelyben a polgárőrség is együttműködik. Rendszeresen adnak közös szolgálatot a rendőrséggel, sőt sokkal többet is tettek.

-  Sajószentpéteren a Sajószentpéteri Polgárőr Egyesület tagjai 3 család kimentésében vettek részt, akiket az áradó folyó veszélyeztetett. A Sajókazi Polgárőr Egyesület tagjai útlezárásoknál segítettek - tájékoztatott Hladon Sándor, a megyei polgárőr szövetség sajtómunkatársa.

szöveg: Police.hu / Hladon Sándor