25 éves a Zuglói Polgárőrség

2016. június 07. 15:00
25 éves a Zuglói Polgárőrség
2016. május 25-én ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját a Zuglói Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

A Zuglói Civil Házban tartott ünnepséget megtisztelte jelenlétével Meichl Géza címzetes rendőr dandártábornok, Budapest Rendőrfőkapitányának helyettese, Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Tóth Csaba országgyűlési képviselő, Karácsony Gergely polgármester, Zugló alpolgármesterei és képviselő-testületének tagjai, valamint számos díszvendég.

Az ünnepség kezdetén levetítették az egyesület 25 évéről készült filmösszeállítást, majd Kardos Pál elnök köszöntötte a résztvevőket. Beszédében felidézte az egyesület életében meghatározó jelentőséggel bíró állomásokat, valamint köszönetet mondott a szakmai szervezeteknek és a mindenkori önkormányzati vezetésnek az egyesületnek nyújtott segítségéért.
Zugló polgármestere Karácsony Gergely gratulál Kardos PálnakMarkos György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese dr. Túrós András elnök üdvözlését tolmácsolta a résztvevőknek, és a polgárőrként érzett elköteleződést emelte ki köszöntőjében.
Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes elismerően nyilatkozott az idei évben fennállásának 10. évfordulóját ünneplő önkéntes tűzoltó tagozat munkájáról, majd kihangsúlyozta a civil és hivatásos szakemberek közötti együttműködés eredményességét a katasztrófavédelmi feladatok ellátásában.
Karácsony Gergely polgármester beszédében biztosította a jelen lévő polgárőröket és önkéntes tűzoltókat arról, hogy az önkormányzat továbbra is támogatni fogja az egyesület munkáját.

A beszédeket elismerések átadása követte, ahol átadták az Ordasi László-emlékérem kitüntetést, a 10, 15 és 25 éves polgárőr tagságot elismerő okleveleket, valamint jutalmat kaptak a kiemelkedő tevékenységet végző polgárőrök.
Az ünnepséget követő állófogadáson Meichl Géza címzetes rendőr dandártábornok mondott pohárköszöntőt, és a résztvevők megtekinthették a negyed évszázadról készített kiállítást.