Átadták a Hegyvidék Közbiztonságáért díjakat

2015. március 30. 20:26
Átadták a Hegyvidék Közbiztonságáért díjakat

Egy fiatal polgárőr, Pálóczi Dániel Péter, valamint a Jókai Klub vezetője, Herczeg Józsefné vehette át a Hegyvidék Közbiztonságáért díjakat Pokorni Zoltán polgármestertől és Váczi János alpolgármestertől.

A Hegyvidék Közbiztonságáért díjjal idén Pálóczi Dániel Pétert és Herczeg Józsefnét jutalmazták. Pálóczi Dániel Péter, aki önkéntesként rendszeresen segíti a Természetvédelmi Polgárőrség munkáját, utolsó éves gimnazista a Tamási Áron iskolában, és rendőri pályára készül. A fiú járókelőként tett tanúbizonyságot bátorságáról tavaly, amikor is az utcán egy iskolás lány segítségére sietett, akitől elvették a mobiltelefonját. A gimnazista a telefontolvaj után szaladt, a rendőrök az ő segítségével tudták elfogni az elkövetőt. Herczeg Józsefné pedig a decemberi jégkár-elhárítás munkáiban résztvevőknek nyújtott nagyon sok segítséget.

Budapest XII. kerületének önkormányzata 2013-ban alapította a Hegyvidék Közbiztonságáért díjat, melyet tavaly egy rendőr és egy tűzoltó kapott meg. 

Pokorni Zoltán polgármester szerint az idei díjazottak példája azt igazolja, hogy „nem kell hősködnünk, de közömbösnek sem szabad maradnunk baj, probléma esetén.”

 
(Forrás: hegyvidek.hu)