Autópályán segítenek a motoros polgárőrök

2020. március 24. 17:10
Autópályán segítenek a motoros polgárőrök

A Budapesti Polgárőr Szövetség Motorvéd Polgárőr Egyesülete a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Szigetszentmiklósi Autópálya Alosztályának a felkérésére március 18-a óta közös szolgálatot lát el az M0 és az M5 alosztályok járőreivel.   


A motoros polgárőrök feladatai a megnyitott humanitárius corridor (folyosó) mozgásban tartása, a parkolók ellenőrzése, az engedélyezett tranzitfeltételek betartásának ellenőrzése, a nem szabályos helyeken balesetveszélyesen megálló járművek tovább küldése a rendőrséggel közösen.Budapesti polgárőr segíti a tranzitforgalom áthaladását az egyik benzinkútnál
Jellemzően este 8 és másnap reggel 5 óra között látnak el szolgálatot, az időjárástól függően motorokkal és autókkal, de napközbeni kérésre is azonnal mennek. A kommunikációt többnyelvű szórólapok és osztható térképek segítik.
A parkolók ellenőrzésén túl a motoros polgárőrök az autópályán is ellenőrzéseket végeztek, hiszen az autósok még az út szélén is megálltak pihenni, cigarettázni, ami fokozottan balesetveszélyes.

Az egyesület tagjai az elkövetkező napokban is részt vesznek az ellenőrzésekben.

(Fotó: Posztós Csaba és Motorvéd Polgárőr Egyesület)